Published On: September 9, 2016504 words2.5 min read

Golden Paste er en gurkemeiebasert blanding som brukes som kosttilskudd for mennesker og dyr (hunder, katter, hester).  Den viktigste ingrediensen er Gurkemeie , kjent for sine anti – inflammatoriske egenskaper og brukt medisinsk i over 4000 år.   Golden Paste er en blanding utformet for å forbedre absorpsjonen av Gurkemeie.

Ingrediensene

Gurkemeie

Gurkemeie er regnet som en  superfood, og med god grunn. Dens jordstengler har en lang historie med bruk som medisinsk urt i både Ayurvedic og tradisjonell kinesisk medisin. Det regnes som en utmerket blodrenser og er et effektivt middel for inflammatoriske tilstander som for eksempel leddgikt, hudsykdommer (inkludert atopisk dermatitt), og fordøyelses og leversykdom.

Gurkemeie inneholder et stoff som heter curcumin, og vitenskapelig forskning og kliniske studier viser at  denne forbindelsen er involvert i mye av gurkemeies medisinske effekter. Gurkemeie er en kraftig antioksidant og dens anti-inflammatoriske egenskaper har en beskyttende effekt på leveren, og hjelper til å øke gallesekresjon. Fordi urten er en lever- og galleblæretonic, bidrar den til å rense rense kroppen for giftstoffer og  til å løse kroniske hudproblemer.

  • Gurkemeie og Leddgikt:
    I tradisjonell kinesisk og indisk ayurvedisk medisin brukes gurkemeie til å behandle leddgikt.
  • Gurkemeie for Fordøyelsesproblemer:
    Curcumin stimulerer galleblæren til å produsere mer galle, som kan hjelpe fordøyelsen.
  • Gurkemeie som Førstehjelp:
    Gurkemeie kan brukes til å behandle sår, kutt, utslett, blåmerker, insektbitt, og hevelse da det kan akselerere sårheling.

Kokosolje

I tillegg inneholder Golden Paste kokosolje, som i seg selv har en rekke helsefremmende egenskaper. Kokosolje er en spiselig olje utvunnet fra kokoskjøtt, og er en av verdens rikeste kilder til mettet fett. Kokosfettet er unik fordi det er laget nesten utelukkende av mellomkjedede triglyserider (MCT). MCT er metaboliseres annerledes enn de langkjedede fettsyrer som finnes i de fleste andre matvarer, og har mange potensielle helsefordeler. Laurinsyre er et MCT som utgjør nesten 50% av kokosnøttolje. Faktisk er denne oljen den rikeste kjente kilden til laurinsyre. Kroppen bryter laurinsyre ned i et stoff som heter mono Laurin. Både laurinsyre og mono Laurin kan drepe skadelige bakterier, sopp og virus i kroppen.

Svart Pepper

Sort Pepper hjelper kroppen å absorbere gurkemeie. En 1992 rapport i Clinical Farmakokinetikk på svart pepper forklarte hvorfor enkelte studier ikke viser de samme fordelene av gurkemeie som de andre gjorde. Kroppen har problemer med å utnytte curcumin effektivt. Menundersøkelsen viser at bare en liten mengde sort pepper økt biotilgjengelighet av curcumin med opp til 2000 %.

Oppskrift

Golden Paste er lett å lage, og det finnes mange oppskrifter å velge mellom.
Her et et eksempel.

Ingredienser:

1/2 dl  gurkemeiepulver
1 dl vann
1 ½ ts malt sort pepper (dette hjelper til med opptaket av gurkemeie)
3 ss kaldpresset kokosolje

Metode:

Legg gurkemeie og en kopp vann til en kjele. Heat forsiktig under omrøring. Stek til du får en tykk pasta. Bør ta 6-10 minutter. Hvis for tykk, tilsett mer vann. Hvis for tynn, tilsett mer gurkemeie. Når du har nådd ønsket konsistens, tilsett pepper og olje. Rør til å kombinere godt og la avkjøle.

Oppbevaring & Holdbarhet:

Oppbevares i kjøleskap i 1-2 uker.

Leave your comment

Related posts