Published On: August 28, 2016179 words0.9 min read

Den kjente og omdiskuterte hundetreneren Cesar Milan har kommet med det jeg synes er en flott råd: Han anbefaler hundeeiere med engstelige hunder å prøve dufttrening. Om du har en hund som trenger ekstra trygghet i uvante omgivelser, skap trygghet med kjente dufter.

Lavendel er kjent for å ha beroligende effekte på sinnet – også for hunder .  Essensiell olje av lavendel har vært brukt til medisinske formål i over 2500 år. Tradisjonelt har lavendel blitt brukt til å behandle problemer som søvnløshet, stress , angst og depresjon – og nyere forskning understøtter dette.

Bruk noen dråper lavendelolje (eller feks.en putespray)  på undersiden av sengen eller teppet til hunden din hjemme, så vil duften forbindes med noe som er trygt og positivt i det trygge og vante miljøet. (Dette er også supert for urolige barn som har problemer med å falle til ro i sengen sin.) Skal man ut og reise så ta med duften i og spray på noen dråper på det nye stedet,  slik at hunden  ditt gjenkjenner den trygge duften av lavendel.

Leave your comment

Related posts